PULJEN ER I ØJEBLIKKET OPBRUGT, MEN SE MERE PÅ ENERGISTYRELSENS HJEMMESIDE OM HVORNÅR DER KAN SØGES IGEN. Klik på linket nedenfor.

Du kan som privatperson søge om et skattefrit tilskud til en lang række energirenoveringer

Tilskuddet gør det markant billigere at få udført energirenoveringer af helårsboliger. Samtidig har du udsigt til en lavere varmeregning, og du gør en positiv forskel for vores klima ved at spare energi og dermed udlede mindre CO2. Tilskuddet er skattefrit for private boligejere.

Søg tilskud allerede nu, da du har 2 år til at gennemføre projektet.

Alternativt kan håndværkerfradraget anvendes med op til kr. 25.000 pr. cpr.nr. i husstanden, dog kun indtil 31. marts 2022. 

Sådan søger du tilskud til din energirenovering

For at få tilskud til at energirenovere din bolig skal du udfylde en ansøgningsblanket på Energistyrelsens hjemmeside – klik her.

Bemærk, at du skal søge om tilskud, inden du går i gang med projektet. Det er derfor vigtigt, at du IKKE sætter håndværkerne i gang, før du har fået besked om, at du har fået tilskud. Du må dog gerne have indhentet tilbud på arbejdet, lavet en projektbeskrivelse eller fået udarbejdet en energimærkning.

1. Prøv beregneren
Indtast din adresse i Tilskudsberegneren på Energistyrelsens hjemmeside for at få et overslag på, hvor meget du cirka kan få i tilskud – og hvor meget du potentielt kan spare om året ved at gennemføre energiforbedringen.

2. Skaf et energimærke
Medmindre du udelukkende søger om tilskud til at installere en varmepumpe, skal din bolig være energimærket efter 1. oktober 2012. Det skyldes, at tilskuddet bliver beregnet på baggrund af energimærkningsrapporten. Er din bolig ikke energimærket, kan du også søge om tilskud til dette via Bygningspuljen.

3. Find dokumenter frem
For at søge om tilskud skal du uploade en række dokumenter via Energistyrelsens ansøgningsportal. Du skal bruge:

  • Dit NemID
  • Dokumentation for, at du er den retmæssige ejer af boligen. Du kan fx hente din tinglysningsrapport via Tinglysning.dk.
  • Energimærkningsnummer, dvs. det 9-cifrede nummer, du finder du på forsiden af energimærkningsrapporten.
  • En liste over de forbedringer, du vil lave.
  • En udfyldt ansøgererklæring – find den her

4. Udfyld ansøgningen online
Søg om tilskud via Energistyrelsens ansøgningsportal.

5. Vent på svar
Tilbage er blot at vente på svar, da du ikke må påbegynde renoveringen, før du har fået svar på din ansøgning. Når du har fået tilsagn om tilskud, har du to år til at gennemføre dit projekt. Du kan derfor sagtens søge om tilskud nu, selvom du fx først vil udføre din boligforbedring i det nye år.

6. Lav en aftale med en håndværker
Først når du har fået tilsagn om tilskud, kan du lave en aftale med en håndværker.

Kilde: Energistyrelsen

 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvem kan søge?
Både privatpersoner, andelsboligforeninger, ejerforeninger, virksomheder og selvejende institutioner kan søge om tilskud fra Bygningspuljen. For at ansøge om tilskud skal boligen være registreret som helårsbeboelse i BBR. Desuden skal bygningen være energimærket efter 1. oktober 2012, da tilskuddet bliver beregnet på baggrund af energimærkningsrapporten. Kravet gælder dog ikke, hvis du påtænker at udskifte din nuværende varmekilde med en varmepumpe.

Hvor meget kan jeg få i tilskud?
Du har mulighed for at få mange tusinde kroner i tilskud, men beløbets størrelse afhænger af omfanget og typen af energiforbedring. Fx bliver tilskuddet beregnet ud fra, hvor stort et areal du isolerer, eller hvor store vinduer du udskifter. På Energistyrelsens hjemmeside kan du ved at indtaste din adresse få et hurtigt bud på, hvor meget du cirka kan få i tilskud – og hvor meget du potentielt kan spare om året ved at iværksætte energiforbedringen. Prøv Energistyrelsens tilskudsberegner her.